Mesečina

Kot vsaka ženska imam tudi jaz obilico raznoraznih obeskov in uhanov … Sprva sem jih imela pospravljene v škatli, a sem imela vedno v mislih nekakšno stojalce. Za začetek sem izdelala nekaj preprostega.

Vzorec je bil pripraven pomočnik, ki je obdržal uhane na mestu in urejene po parih. Pod njim sem postavila kakšen prstan ali obesek, ki ga nisem pogosto nosila. Najbolj všeč mi je bilo to, da sem lahko celotno stojalo dvignila in ga z vsem nakitom skupaj preprosto prestavila drugam.

Enostavno stojalo za nakit

A bil je le prvi prototip. Pogrešala sem nastavke za verižice – zato sem si jih naredila. Vse prepogosto je kaj padlo s stojala. Uhane sem lovila po vsej sobi. En predal mora biti! Vsaj v stilu odprte škatle, da kaj na hitro odložiš (komu pa se da še odpirati posebne predalčke v škatli ali pokrov le te, če se ti pa mudi …).

Zahteve so bile podane, a v kakšni obliki to izvesti? Priznam – kadar sem brez idej je prva stvar, ki jo pregledam, Pinterest. Nisem pristaš kopiranja, a se pri ogledovanju drugih kreacij hitro utrne čisto druga ideja. Vendar tokrat ta kreacija ni zrasla na podlagi že videnega na internetu, temveč na enem izmed obeskov, ki sem jih imela – luna.

Že od malega je tako, da kadar imamo zvečer čas in je lepo vreme, moj oče postavi teleskop in gledava nebo. Pri tem nikoli ne izpustiva preučevanja lune.

Podoba se mi je vseeno malce upirala, saj mi je v glavi ostala slika nekega drugega izdelka. A ideja ni šla iz glave in sem se vedno vračala nazaj k njej. Mesečina naj bo!

Pri izrisovanju načrta nisem imela težav. Vse se je lepo izrezalo in vsi kosi se lepo prilegajo. Top! Zlepljeno stojalo postavim na polico in gledam. Samo nekaj sekund – ni mi bilo všeč. Barva je manjkala, seveda. Celoten projekt sem kar vzela s seboj na stojnico v Ljubljani in nanj napacala barvo s prsti. Izpadlo je super! Prav zadovoljna sem z videzom. Tudi na polici obarvana Mesečina izgleda krasno!

Stojalo za nakit: Mesečina

Čeprav sem luno in oblak obtežila s skoraj vsem nakitom kar sem ga našla v svoji škatli za nakit, se lepo drži. Nič ni počilo ali odpadlo. No, skoraj … Viseči uhani se nočejo obdržati na površini. Luknje so premajhne, narejene le za navadne uhane. In predal … Mislim, da potrebuje kakšen razdelek ali dva.

Nič! Nazaj k načrtom, popravljat malenkosti. Naslednje stojalo bo špica 🙂