Zunanja podoba

Oznaka za podjetje ali napisna tabla, ki označuje prostor, kjer se podjetje nahaja, prinese nek ponos. Ponos na sam obstoj podjetja in na delo, ki ga opravljaš.

Prvo leto sem se počutila kot zelenec in ko je moje podjetje na torti dobilo drugo svečko, se še vedno nisem imela za dovolj uspešno, da bi si lahko omislila tako tablo. Vedno pa sem vedela, da bo potrebno slej ko prej opozoriti nase tudi s fizičnega stališča. Preko interneta si oznako postaviš takoj, ko ustanoviš podjetje, in si postaviš bazo na vsaj enem spletnem mestu. Sama sem si za start izbrala Facebook – moja prva napisna tabla.

“Tukaj sem!”

Dati neko lokacijsko oznako, ki bi namesto tebe opozarjala nase/nate, na družabnem omrežju ni težko. Facebook pa ima že nekaj let tudi sam možnost stvaritve drugačne vrste profila – v tem primeru pride prav poslovni profil.

Dokaz o obstoju KlarArt sem preselila tudi na Instagram in Etsy. Nekaj bolj fizično oprijemljivega pa sem prejela na stojnicah. Končno! Nekaj takega potrebujem! O tem sem podzavestno vedno sanjala: napisna tabla. Oznaka v obliki table, ki bi stala na mojih vratih ali pred njimi. Tudi kot nalepka na avtu, ki je hkrati tudi premikajoča se reklama. Kot en velik pin na Googlov zemljevid, ki bi bil viden v živo.

Pa jo imam!

Napisna tabla! Sijoča je kot še nikoli in skladno z mojim sloganom, celotna iz lesa. No, ne ravno čisto… Tu je kakšen žebelj, vijak, kovinski nosilec in plastičen pravokoten žleb, ki zapira dostop vodi, ki bi lahko pronicnila v notranjost table. Les pa je vendarle občutljiv material, da bi ga kar tako golega pustila na soncu, dežju, vetru, … Primerno sem ga zaščitila z pol mat lakom za les.

Tabla je le terjala več časa za izdelavo. Potrebno je bilo izmeriti in odrezati določeno površino lesa, vektorsko urediti in izrezati napis, ga pritrditi na tablo, vso celoto zaščititi in nato vse skupaj še pritrditi na nosilce. Ne zveni ravno veliko, a če prvič izdeluješ tablo, ki mora kljubovati vremenu, malce traja.

Za napis me je najbolj skrbelo in sem ga poleg lepljenja še pribila na tablo (da sem vedela kam postaviti kakšno črko, sem s svinčnikom obrisala predhodno postavitev). Da se kapice žebljev ne vidijo, sem najprej žeblje zabila v tablo na mestih, kjer je napis in kapice odščipnila stran. Nato sem nanje pribila z mekolom premazan napis.

Magnetna nalepka

Pri sami pripravi na izdelovanje table pa je moj avto že ponosno nosil mojo drugo vrsto oznake: nalepka. Ko sem jo dala izdelati tiskarju, se mi je posvetilo, da morda pa bi si rada kdaj premislila, kje bi bile nameščene te nalepke. In imela sem takojšnjo rešitev. Med mojo zalogo lesa in papirja je že nekaj časa počivala magnetna folija. Bila je ravno pravšnji nosilec za nalepko! Tako lahko danes prestavljam pozicijo napisa na avtu ali jo celo snamem, kar je zelo prav prišlo. Sestra si je namreč sposodila avto za svojo poroko. Je ravno priročno bele barve, “reklamo” za moj s.p. pa smo preprosto odstranili za tisti dan. Naslednji dan je bila brez težav ponovno nameščena na avtu.

Sedaj sem tu in svet me lahko lažje najde. 🙂